Tehnologii de Prelicrare


Tuica Scorilo se obtine din fructe atent selectionate, sortate, spalate, desciorchinate, fara samburi, zdrobite. Urmeaza apoi fermentarea si distilarea.
De la arhaicul cazan de cupru de pe vremea dacilor si pana in vremea noastra, metodele de producere a tuicii s-au schimbat fundamental.

Pentru gama de produse Scorilo am pastrat din vechea Dacie doar numele, prospetimea si naturaletea fructelor. In rest, folosim cele mai moderne tehnologii, de ultima generatie, echipamente care permit o fermentare si o distilare controlate, asistate de calculator. Folosirea acestor tehnologii garanteaza separarea in totalitate a alcoolului etilic de cel metilic, precum si pastrarea integrala a aromei fructului din care s-a facut distilarea. Obtinem o tuica alba sau colorata prin imbaricare (procesul de depozitare si pastrare in butoaie din lemn, de diverse esente –stejar, dud, salcam, molid).

Fructul din interiorul sticlei, cel care indica materia prima din care s-a facut distilatul, este si el ales cu mare grija, conservat dupa o reteta bine controlata si garantat un numar semnificativ de ani, astfel incat sa nu modifice calitativ continutul sticlei.

 

Produse